Teambuilding i Oslo – de 10 vanligste aktivitetene (2019)

Teambuilding i Oslo – de 10 vanligste aktivitetene (2019)

Du har akkurat sent ut invitasjoner til årets teambuilding-event for dine ansatte. Hvor vanskelig kan det egentlig være å finne en aktivitet der folk kan relatere til hverandre? ”Ikke så veldig vanskelig”, tenker du og setter triumferende tennene i et grønt eple.

 

Pling! Plutselig dukker det opp et en mail med et blogginnlegg vedlagt: ”Teambuilding-aktiviteter: Forskningen viser oss hva som funker”, leser du med store øyne. Mens du fortsetter å lese blir ansiktet ditt grønnere og grønnere…Før du når slutten ligner det eplet du holder i hånden.

 

Med et føler du deg som en kaptein uten fotfeste. Men når du kommer til hektene er det eneste som minner om hav omringet av en skitten doskål fra begynnelsen av 90-tallet, og roret du holder ser ut som et utslitt dosete.

 

Slik kunne det gått dersom du hadde valgt å sette i gang teambuilding-aktivitetene uten å sjekke hva som fungerer. Nå vet du imidlertid snart bedre! I innlegget ovenfor gir nemlig leseren noen vitenskapelig forankrede retningslinjer for å velge teambuilding-aktiviteter.

 

I dette innlegget gjør jeg teorien om til praksis ved å servere en konkret top 10-liste basert på disse prinsippene. I tillegg gir jeg deg en kjapp oversikt over hvilke selskaper som tilbyr slik form for teambuilding i Oslo.

 

Teambuilding i Oslo, ide 1: Event byråer

Det er ikke til å komme ifra at eventbyråer er de beste til å arrangere en event. Det ser man jo også på prislappen. Dersom du har budsjett til dette, er det bare å plukke det som passer best for deg. Hvis du ikke har stort budsjett, vil du kanskje få mer igjen for å velge en av arrangørene fra nummer 2 og utover. Som vi har gjort med hele innlegget nevner vi også eventbyråene fra best til mindre bra.

 

Foss event

Dette er en av Oslos mest profilerte event-selskaper. Firmaet samarbeider med mange forskjellige aktører i markedet, og har mye kompetanse og kontakter i bransjen. De har også fire fiks ferdig pakkeløsninger tilpasset teambuilding i Oslo for bedrifter.

 

Cityadventures

Selskapet har den høyeste organiske ranking på Google blant eventbyråene. Videre har de 8 forskjellige pakketilbud som virker godt planlagt. De fleste av aktivitetene er designet av selskapet selv, noe som i alle fall sikrer originale løsninger.

 

Teambuilding i Oslo, ide 2: Escape Rom

Når noe blir for populært kommer det til et visst punkt der folk begynner å bli lei av å høre om det. Vi har nok ikke kommet helt dit enda, for det er fremdeles noen som ikke har hørt om escape rom. Hvis dette gjelder deg kan innlegget ”Escape Room spill – historie og mangfold” være lurt å ta en titt på.

 

Escape rom er uten tvil den underholdningsformen i Oslo som er i sterkest vekst for tiden. Det egner seg meget godt for teambuilding fordi man både må bruke kroppen og hodet for å løse oppgaver i et team. Filmen nedenfor illustrerer hva et escape rom er.

Harry Potters magiske verden

Den store snakkisen i 2018 ble ”I trolldommens verden” med tema fra Harry Potter-universet. Vi er nå i 2019 og rommet går fremdeles unna som varmt hvetebrød. Det kan altså være lurt å være litt tidlig ute dersom man ønsker å bestille dette rommet. Opplevelsen leveres av Kingdom of Escape Rooms. Prisen er fra rundt 300 pr person, avhengig av hva slags mat man vil ha.

 

Chernobyl – the nightmare returns

Hvis du liker escape room med litt skumlere motiver kan dette være noe for deg. Kritikkene er meget bra på blant annet tripadvisor. Som navnet antyder skal du hindre en kjernefysisk katastrofe. Rommet leveres av The Escape Games.

 

Teambuilding i Oslo, ide 3: Innendørs aktiviteter

Forskjellige type innendørs aktiviteter kan være et godt grunnlag for team building i Oslo dersom man finner aktiviteter som alle kan være med på. Så blir jo spørsmålet hvilke innendørs aktiviteter?

 

Rush Trampolinepark

Rush er et innendørs aktivitetssenter med trampoliner på vegger og gulv fra 2016. I dag har de flere lignende parker i resten av landet. Deres filial i Oslo har egen kafe og tilbyr spesialarrangement for teambuilding. 

 

Oslo Gladiators

Selv om nevnte arrangør ikke er like profilert, har de mange spennende aktiviteter å by på, hvorav noen er ganske sjeldne og artige. De fleste er for to eller få personer, men det finnes noen aktiviteter som passer godt for en bedrift som er ute etter god økt med teambuilding i Oslo.

 

Oslo Zorbing

Her finner du mer enn bare zorbing-aktiviteter. Selskapet byr også på litt merkelige sporter som dartfotball og fotballbiljard. En god miks av flere aktiviteter her kan gi grunnlag for en bra dag for bedrifter eller andre som er ute etter å styrke sin lagmentalitet.

 

Teambuilding i Oslo, ide 4: Utendørs

I norsk natur burde det være mulig for de fleste å finne noe som fenger. Med fire årstider og forskjellig type terreng oppfordrer Norge til masse gode aktiviteter og idrett ute i naturen. Problemet er selvsagt at det i en bedrift er mange med forskjellige type interesser og forutsetninger. Da kan det være noe utfordrende å finne aktiviteter som passer for alle.

Utlevelser.no

Her ligger det litt i navnet hva man får, nemlig opplevelser ute. Blant alle nettsidene i dette innlegget er disse blant de som virker mest opptatt av selve teambuildingen.

 

Oslo vinterpark

Her finner vi blant annet ”Holmgang”, som kan fungere som en god aktivitet for teambuilding om vinteren. Spillet er opprinnelig en tvekamp fra vikingtiden. Prisen er fra kun kr. 350 pr person, noe som vel må kunne regnes som svært billig i forbindelse med bedriftsarrangement.

 

Ski & Guide – Tryvann Event AS

Ski og andre uteaktiviteter i nærheten av Tryvann får du med denne bedriften. Aktiviteter til teambuilding i Oslo kan skreddersys til din bedrift.

 

Aktiv Norge event

Aktiv Norge event tilbyr både sommer- og vinteraktiviteter på Frognerseteren. I tillegg tilbyr de rib og seiling. Prisen er 690 kroner pr. person dersom dere er under 100 personer.

Teambuilding i oslo, ide 5: På gård

Dette er kanskje et av de mindre vanlige valgene for teambuilding i Oslo, men det betyr ikke at det nødvendigvis står tilbake for noen av de andre valgene. Det finnes flere tilbud, men ikke så mange oppfyller kravene vi stiller til gode teambuilding-aktiviteter. Dette valget kan gi fysiske utfordringer i en litt spesiell atmosfære, noe som kan gi en morsom vri på hele opplevelsen.

 

Vikingarrangement på vikinggården Maurenga

2 mil nord for Oslo ligger Maurenga. Her kan man få en veldig autentisk opplevelse av å være tilbake i vikingtiden. Det finnes både utendørs og innendørs aktiviteter. Eksempler er pil- og bueskyting, øksekasting, aktiviteter som for eksempel ”beat for beat” (som TV-programmet), quiz eller praktiske oppgaver.

Event garden

Dette er et eventbyrå som ikke ble nevnt i første post der vi skrev om de beste eventbyråene for arrangering av teambuilding i oslo. De har et opplegg for bedrifter som ønsker teambuilding-aktiviteter i forbindelse med koselig gårdsatmosfære. Det arrangeres på Tærud Gård.

 

Teambuilding i Oslo, ide 6: Ipad løp i byen

Hvis du har sett en gjeng med tullinger løpe nedover Karl Johan med en ipad og svetten rennende, er det nok et ipad løp du har vært vitne til. Trenden sprer seg nesten like fort som Donald Trump sine løgner, og derfor måtte også denne aktiviteten inn på lista. Leken går ut på at man skal løse oppgaver gatelangs, delvis ved hjelp av ipad som verktøy.

Selv om lagene får teknisk og faglig support er ulempen med denne type aktivitet er at de ofte blir overlatt til seg selv i forhold til teambuilding-delen. Av den grunn er det kanskje behov for å presisere på forhånd at man ønsker noe mer enn bare ”en kul dag på byen”. Nedenfor ser du en video som illustrerer hva et ipad-løp er.

Green Hat People

Overstående selskap er et høyt profilert med internasjonale røtter. De har kontorer i minst 7 andre europeiske storbyer. På nett har de en detaljert brosjyre med masse informasjon.

 

Cityadventures.no

Igjen dukker selskapet opp i dette innlegget med det de kaller ”city Ipad Rally”. Det finnes forskjellige temaer som kan velges i et slikt løp.

 

Teambuilding i Oslo, ide 7: Escape box

Escape hva for noe…? Det var ingen trykkfeil. Dette er en ny vri på escape rom, men hele opplevelsen kommer ut av en boks. Dette egner seg godt for selskaper som vil ha et avbrudd i hverdagen. Du skal løse noen gåter som finnes i en koffert. Teambuilding-aktiviteten kan gjerne kombineres med andre aktiviteter. Se videoen nedenfor for en liten introduksjon til escape box.

The Korean Threat

Kingdom of Escape Room sitt escape box spill, Korean Threat, skal du forsøke å stoppe 3. Verdenskrig ved å avbryte utskytelsen av noen Koreanske missiler. Du har 60 minutter på deg, og inntil 80 deltagere kan spille samtidig.

 

Perfekt escape box

Spennende tema med spionjakt tilbys av Perfect Escape sin teambuilding i Oslo. Her kan inntil 250 deltagere spille samtidig.

 

Teambuilding i Oslo, ide 8: Dans

Dette er nok en litt utradisjonell måte å bygge teamet på. Det kan ved første øyekast virke ekskluderende for de som kan lite om dans, men danseløvene overbeviser oss på sine nettsider om at det er mye å hente for bedrifter med denne type aktivitet. De tilbyr nemlig gruppekoreografi der det blir litt mer fokus på gruppa som helhet enn det vil bli dersom man danser i par.

 

Teambuilding i Oslo, ide 9: Reis seilene

Kanskje er ditt argument at seiling burde kommet lenger opp på lista, og det er nok en høyst gyldig erklæring. Norge er jo tross alt en gammel sjønasjon. Så selv om ipad og iphone og alskens teknologiske duppeditter har gjort sitt inntog, er det liten grunn til å ignorere de aktivitetene som har vært der i tusenvis av år.

Fordelen med denne aktiviteten er at de fleste har liten kunnskap om seiling fra før av. Det kan være en fordel slik at ikke rollene fra jobben overføres i teambuilding-aktiviteten. Så ta på deg vikinghjelmen og spenn seilene. Nå skal vi på tur!!! I alle fall du!

 

Rib Oslo

Dette er en annen aktør innenfor det som har med seiling og teambuilding å gjøre. De har båter med kapasitet til inntil 120 personer. Grunne til at Rib Oslo står først på lista er at de arrangerer supplerende teambuilding aktiviteter ombord mens seilingen pågår.

 

Oslo Seilskole

Oslo Seilskole har mange instruktører med god bakgrunn innenfor seilefaget. De tilbyr bedrifter seilkurs på nybegynnernivå. De ansatte får da prøve seg i de forskjellige rollene ombord.

 

Teambuilding i Oslo, ide 10: Brygg i Oslo

”Brygg” i Oslo er et av Skandinavias største øl-steder. Dette er mer enn bare en brun pub. Stedet åpnet i 2017, og har siden da fått glitrende kritikker for sine mange og gode øl-varianter. ”Så hvor kommer team buildingen inn i bildet”, tenker du kanskje?

Grunnen til at dette alternativet kommer så langt ned på lista er at det krever litt ekstra planlegging i forkant for å få denne aktiviteten til å holde mål i forhold til kriteriene for teambuilding.

Dette er likevel en mulighet som kan gi rom for flere etterfølgende oppfølgingsseminar som en del av det å bygge teamet da det tar ca. 6 uker å brygge øl. Hos ”Brygg” kan du nemlig lage din egen øl uten noen forkunnskaper. Du kan velge mellom juleøl, vanlig øl eller IPA. Stedet har instruktører som veileder i prosessen.

Så kom igjen! Da er lista komplett. Ansiktsfargen ser fin og frisk ut etter lesning denne gangen.  Hvilke av Oslos top 10 teambuilding-aktiviteter blir vinneren for din bedrift?